Reconstructie kruispunt Voorst bijna gereed

Foto van auteur

De reconstructie van het kruispunt Klipperweg/Noodweg/Hasselterweg (voorheen Voorsterweg) is binnenkort gereed. Op een paar werkzaamheden na, is het kruispunt begin december 2006 (week 48) klaar.

Naar verwachting rondt de aannemer dinsdag 7 november 2006 de herstelwerkzaamheden aan de brug over het Zwolle IJssel kanaal af. In week 45 (de week van maandag 6 november) wordt tevens de geleiderrail in de middenberm aangebracht. Dit betekent dat het verkeer op de Voorsterbrug vanaf vrijdag 10 november 2006 weer 2×2 rijstroken tot haar beschikking heeft.

Naar verwachting is het vanaf 9 november 2006 voor het verkeer op het nieuwe kruispunt (komend van Zwolle centrum) weer mogelijk om linksaf en komend van

’s Heerenbroek rechtsaf de Klipperweg op te draaien richting Voorst C. Dit geldt echter (nog) niet voor het verkeer op de Klipperweg richting het nieuwe kruispunt. Naar verwachting is dit 1 december 2006 weer mogelijk. Daarmee is tevens de reconstructie van het kruispunt gereed. Onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.

Hasselterweg
De reconstructie van het kruispunt maken onderdeel uit van een groter project: de aanpassing van de hoofdinfrastructuur rondom Stadshagen en Westenholte. Nu het kruispunt nagenoeg klaar is, staat het volgende deelproject voor de deur: de aanleg van de Hasselterweg. De weg wordt aangelegd in het verlengde van het nieuwe kruispunt, dat enige meters richting de spoorlijn Zwolle/Kampen is opgeschoven. De Hasselterweg telt straks 2×2 rijstroken.

De Hasselterweg wordt in fasen aangelegd. De eerste fase betreft het wegdeel vanaf de kruising met Voorsterweg tot aan de ontsluiting van Stadshagen Noord.

Wanneer de eerste fase van de nieuwe Hasselterweg klaar is, hoeft het verkeer uit Zwartewaterland en Stadshagen-Noord niet langer gebruik te maken van de Noodweg. Het verkeer kruist dan middels een viaduct de spoorlijn Zwolle / Kampen en rijdt parallel aan de huidige Voorsterweg naar de gereconstrueerde kruising. Hier kan het verkeer rechtsaf de Klipperweg (onderdeel toekomstige Westenholterallee) op richting Zwolle centrum en de A28. Het verkeer kan daarmee beter doorstromen.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de hoofdinfrastructuur rondom Stadshagen en Westenholte is te vinden op: www.zwollestadshagen.nl (klik op wegtracé Westenholte, Stadshagen).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Reconstructie kruispunt Voorst bijna gereed”

  1. Hulde aan de aannemer dat alles zo voorspoedig verloopt. Het is nu merkbaar drukker ’s avonds nu de N50 ook dichtzit, maar verder heb ik amper hinder ondervonden van de werkzaamheden.

Reacties zijn gesloten.