Soepbus op bezoek bij Thorbecke

Zwolle – De klas 1HA3 van het Thorbecke gaat voor 5 december Sinterklaaspakketjes maken voor de Soepbus. Een aantal leerlingen gaan op pakjesavond mee met de Soepbus om de pakketjes uit te delen. Om de klas wat meer te vertellen over de Soepbus kwamen Truus Hup (baas van de Soepbus) en Sanne Koudstaal (vrijwilliger bij de Soepbus en werkzaam bij de Herberg) langs op het Thorbecke.

soepbus1.jpg 

foto: Sjoerd Kluvers 

Truus en Sanne gaven een korte presentatie over de Soepbus. Ze vertelden dat er bij de Soepbus niet alleen daklozen komen, maar ook verslaafden en mensen die het niet zo breed hebben. Deze mensen kunnen 4 avonden per week, op vaste plekken in Zwolle, bij de soepbus langskomen om een kop soep te eten en wat warms te drinken.

"Hoeveel jaar bestaat de Soepbus?", vroeg een leerling. "De Soepbus bestaat al 15 jaar", vertelde Truus. "En waarom soep?" "Soep is een middel als je aan moet sterken omdat je ziek bent of verkouden. Het is makkelijk te maken, maar het moet wel goede dikke soep zijn om je maag te vullen". "Was er eerder een klas met dit idee?". "Nee, daarom vinden wij het ook zo leuk van jullie." Aldus Truus.

Ze lieten een filmpje aan de klas zien over hoe zo’n Soepbusronde ‘s avonds gaat. Mensen die daar komen lieten duidelijk merken dat ze heel blij zijn met de Soepbus. De Soepbus doet heel goed werk voor die mensen.

Na een kort gesprek met Truus en Sanne vertelden ze me dat de vrijwilligers het doen om de medemens te helpen. Je merkt duidelijk dat ze de mensen graag willen helpen. Na het interessante filmpje werd er ook nog buiten in de kou een lekker kopje soep gegeten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Soepbus op bezoek bij Thorbecke”

  1. Eens met Archimedes! Ik vind het een goed initiatief, die soepbus. Ik heb wel eens overwogen om als vrijwilliger te helpen om soep te koken voor de soepbus, maar het is een initiatief van het Leger des Heils, en die vragen van hun vrijwilligers dat ze een positief christelijke levensovertuiging hebben. Jammer vond ik dat. Volgens mij is mijn soep ook lekker zonder die positief christelijke levensovertuiging. Zouden ze bidden belangrijker vinden dan helpen?

Reacties zijn gesloten.