Jongeren willen discotheek in Zwolle

Foto van auteur

Negentig procent van de jongeren in Zwolle wil een uitgaanscentrum in de stad. Dat is de uitkomst van een representatief onderzoek onder jongeren in Zwolle. Het onderzoek is uitgevoerd door de Jongerenraad en de gemeente Zwolle. De resultaten zijn gebundeld in het rapport ‘Groots uit in Zwolle: Jongeren over hun uitgaanscentrum’.

Ongeveer tweeduizend jongeren tussen de twaalf en vierentwintig jaar hebben de enquête ingevuld. Dat moet volgens de Jongerenraad een representatief aantal zijn. Jongeren in Zwolle klagen al langere tijd, dat er voor hun doelgroep geen geschikte uitgaansgelegenheid of een discotheek is. Het doel van de Jongerenraad is jongeren te betrekken bij de politiek en het beleid van de gemeente Zwolle te toetsen op het belang van de jongeren. Het rapport wordt dinsdag 19 december om 16.00 uur gepresenteert in de Proosdij.

14 gedachten over “Jongeren willen discotheek in Zwolle”

 1. BlahBlahBlah..en ondertussen bepraten en onderzoeken we nog jaren de noodzaak van een discotheek (of 2) terwijl er nog steeds niets gebeurd. Stop met praten en onderzoeken. Schep de mogelijkheden en laat het de welwillende ondernemers zelf verder invullen..

 2. Kinderen van 12 jaar? Die kunnen toch naar het AA huis of Rezet? Doe dan vanaf 16 jaar. Niet dat de enquete dan anders zou zijn want ik denk dat er wel meer dan 90% van de Zwolse jongeren een discotheek wilt.

 3. Is hier nou weer een onderzoek voor nodig? Dit weten we toch al lang? Hoeveel plannen zijn er niet al geweest?

  Praten, praten en praten…. >:(

  Zet in Zwolle nou eens een tent neer die kan concureren met tenten uit het Westen, Matrixx etc !!!!

 4. Jammer dat ik het stadium discotheken alweer even voorbij ben en weet niet hoe de regelgeving precies is wat betreft een Discotheek. Maar mij lijkt nog steeds de mooiste plek ergens in de buurt van t uitgaanscentrum. En ja animo genoeg, dat was 10 jr geleje ook al zo :S En please niet op een industrieterrein ensow.. t heet niet voor niets industrieterrein 😛 Ik denk dat ik t nog wel mag meemaken dat er een discotheek komt 😛 Waar Yoz heen kan 😉

 5. Vanaf volgend jaar zal er een nieuwe discotheek geopend gaan worden! Wie de eigenaar is? Herman Potgieter, ook wel de man achter het poppodium in Hardenberg.

 6. Discotheek open in 2007? He John, hoe kom je aan die informatie? Ik weet dat Herman (ken hem zelf een beetje) interesse had in het pand van the Q, maar waar opend hij die zaak dan? Toch The Q?

 7. Poppodium in Hardenberg had eerst een andere naam. Laatst hadden wij het hier thuis erover, maar we zijn die naam totaal kwijt. Hoe was die ook al weer.

Reacties zijn gesloten.